torsdag 26. august 2010

I'm still here

Joaquin Phenix (Gladiator, Walk the Line), annonserte i 2008 at han trakk seg tilbake fra skuespilleryrket for å satse på en karriere som rapper. Han lot skjegget og håret gro og begynte å bruke solbriller overalt. Det er ikke klart om han er blitt gal eller om han bare spiller alle et puss, men så langt har han ikke brutt karakter, og det på tross av flere rap-opptredener hvor det kommer godt frem hvor dårlig han er til å rappe (du finner flere av disse, samt et ganske så pinlig Letterman-intervju på youtube). Skuespiller Casey Affleck (Good Will Hunting, Oceans-filmene) har tatt på seg å dokumentere Phenix' liv de siste årene og resultatet er I'm Still Here. Filmen har premiere 10. september i USA og traileren finner du her.

onsdag 25. august 2010

Fremtidig Oscartips

Forfatter Jonathan Safran Foer gav i 2002 ut en bok som het Everything is Illuminated. Denne romanen ble filmatisert, med Elijah Wood i hovedrollen, i 2005 - til stor glede for meg. Samme år gav Jonathan Safran Foer ut sin andre roman, Extremely Loud and Incredibly Close. Denne er skrevet om og det er allerede flere gode grunner til at filmen kan bli en Oscar-hit. For det første er romanens handling satt til (post) 9/11, det er ikke i seg selv en Oscar-garranti, men så igjen så har det heller ikke kommet noen god 9/11-film enda. Grunnen til at temaet egner seg til Oscar er at det tar opp noe veldig viktig og personlig (for amerikanere). For det andre er tidligere Oscar-vinnere Tom Hanks (yey!) og Sandra Bullock (doh!) så godt som klar for å spille foreldrene til gutten som er hovedperson (jeg gjetter at de får mye screentime selv om de ikke er MAIN characters).

Videre har Eric Roth, som skrev Forrest Gump, The Curious Case of Benjamin Button, The Insider, Munich og Ali, fått æren av å skrive om romanen til filmmanus. Stephen Daldry (Billy Elliot, The Reader) har regien og Scott Rudin (No Country for Old Men, The Truman Show) skal produsere. Jeg må forrsten bare legge til at Scott Rudin var executive producer (investor) på Reprise (2006) når den ble lansert i USA. Bra fyr.

Jeg hopper ikke i taket av tanken på denne filmen, men tviler ikke et sekund på at den kan hente noen gullstatuetter i 2011, eller kanskje aller helst 2012.

mandag 23. august 2010

Where's my WMD's at?

Siden Green Zone nå er aktuell på BR og DVD, tenkte jeg at jeg skulle skrive et par ord om den. Men for de av dere som vil ha den korte versjonen: det er Jason Bourne i Irak, bare mer politikk og mindre god action.

Det er ikke rart man tenker Jason Bourne når man ser Green Zone, filmen har samme regissør som de to siste Bourne-filmene og samme hovedrolleinnehaver som alle tre. Men isteden for å være en spennede spion-film (hvor vi lett kan godta at én mann kan redde/ødelegge en hel verden) er Green Zone en film om Irak-krigen. Det er mye frem og tilbake angående masseødeleggelsesvåpen. På den ene siden har du vår helt, Miller, som sammen med CIA-agent Martin Brown (Brendan Gleeson) vil prøve å komme til bunns i hvor vidt det faktisk er masseødeleggelsesvåpen i Irak. På den andre siden har du The (Evil) Government's representative Clack Poundstone (Greg Kinnear) som mener at hvor vidt der faktisk er masseødeleggelsesvåpen eller ikke i Irak, ikke er like viktig som å vinne krigen og å skape demokrati i Irak. Det er altså duket for en maktkamp med moralske spørsmål og en lite diskre kritikk av Bushs håndtering av Irak-krigen.

Problemene er flere. For det første så vet vi hvordan historien ender. For det andre (som Movie Bob påpekte) vet vi også at krigen ikke sto og falt på to amerikanske menn (offiseren Miller og statsmannen Poundstone). Resten kan enkelt dissekeres ved å si at "vi har sett det før, og bedre". Hvis du vil se en film om Irak-krigen, se heller The Kingdom (2007) eller The Hurt Locker (2009). Hvis du vil se en god film med Matt Damon, se heller The Informant (2009), eller hvis du ikke enda har sett Good Will Hunting (1997) : sett deg ned, skam deg og se filmen med én gang. Vil du se en god Brendan Gleeson-film? Se Gangs of New York (2002) eller In Bruges (2008). Vil du se en god film med Greg Kinnear? Tough Luck. Vil du se en korrupsjons-film, hvor man bruker amerikanske investorer, skuespillere, regissører, hele crew, for å si hvor mye mistillit man har til Amerika? Sett på Michael Moore og hør på hans bullshit.

Nei, Green Zone prøver å være The Kingdom og Farenheit 9/11 på én gang og ender med å bli ingen av delene. Den er hverken like tøff som The Kingdom (som helt seriøst ikke er bra) eller like "provokativ" som Farenheit 9/11. Men hvis du fortsatt er hypp, så finner du en grei oppsummering av filmen i form av en trailer, her.

fredag 20. august 2010

En kjapp morro-notis

Midt i fadderuka kommer jeg med en kjapp liten notis. Hvis du er sliten, syk eller bare generelt har lyst å slappe av en med en enkel, men underholdene film så burde du sjekke ut Hot Tub Time Machine. Ikke fordi plottet er noe godt. Ikke fordi John Cusack er med (kanskje heller på tross av at han er med). Men fordi Rob Corddry er dødsmorsom! Han bærer filmen på sine skuldre som den svært så mannsjåvinistiske Lou Dorchen. Ikke gidd å se traileren.

fredag 6. august 2010

3D pranks

Jeg er i det store og hele ingen tilhenger av den nye 3D-teknologien. Det er kult at man prøver å viderutvikle den, men jeg mener man ikke har kommet noe lengre enn de hadde på begynnelsen av 90-tallet og dermed kan la vær å vise alle nye filmer i 3D. På tross av dette tror jeg den nye Jackass 3D kan bli utrolig gøy! Det er noe med det å se de gutta gjør syke stunt og få svært vondt IN 3D som frister meg veldig. Her kan du sjekke ut traileren, i 2D.